Our Projects

Raised Extension, Teignbridge

Free Consultation
Location

Teignmouth

Category

Extension

Completion date

Feb 2019

Build Cost

£35,000

The challenge

Our Clients wanted extra space to see their view

These clients had one of the best views in Devon and wanted an extra little Sun Room to retreat to and enjoy it. Given that the house is built on the side of a valley, the extension needed to be raised up to match the existing upper ground floor level and allow direct access from the existing Living Room. The brief was for as much light as possible without becoming too hot and our solution was this modest yet delightful timber frame structure sat on steel ‘stilts’. The finish was specified as cedral cladding to match many of the surrounding properties and was continued across the existing rear of the property to ensure a seamless tie-in… the clients are delighted!

After - Exterior

After - Interior

"

Sometimes you just can't see that something is possible until someone designs it for you. We can't believe we were able to achieve this and are so happy with the outcome.

Phil and Geraldine

Interested in a conversion?

Speak to expert, Mitch